postbus 61118
3002 HC Rotterdam
T +31(0)6 5161 9889
mail@lauraweeber.nl
bezoekadres:
Wallisweg 28
3027 GX
Rotterdam

Waar is Carel Weeber?www.deregie.nl
copyright notice:
Alle foto's op deze site zijn van Jeroen Musch, tenzij anders vermeld.

LWA ontwikkelt al twaalf jaar vernieuwende woonconcepten voor verschillende vormen van vraaggestuurde woningbouw. Vanuit een uitgebreide ervaring met particulier- en collectief- opdrachtgeverschap en met diverse vormen van consument gericht bouwen adviseert LWA bij de implementatie van deze woonvormen in bestaande en nieuwe gebieden.

LWA ontwerpt verder verbouwingen, particuliere huizen, collectieve woningbouw en projectmatige woningbouw. De balans tussen collectiviteit en privacy, keuzevrijheid en flexibiliteit staan hierbij centraal.

De persoonlijke woonwensen van de eindgebruikers zijn altijd uitgangspunt, zowel als het gaat om particuliere opdrachtgevers als om kopers van projectmatig ontwikkelde woningen.
LWA stond met de Groeiwoningen in Almere aan de wieg van de ontwikkeling van 'Consument Gericht Bouwen' in Nederland. Bij dit project konden kopers zelf bepalen hoe groot hun huis zou worden en hoe de indeling zou worden.

Bij projectmatige woningbouw is het ook mogelijk om keuzevrijheid in de gevelindeling te bieden zonder dat er een chaotisch straatbeeld ontstaat. De Amsterdamse grachtengordel wordt altijd als voorbeeld genoemd voor een succesvolle vorm van 'wild wonen'. In een studie naar de mogelijkheden voor de afstemming van individuele gevels wordt het onderliggende principe van de grachtengevels geanalyseerd en vertaald naar een gevelsysteem dat keuzevrijheid biedt en toch een samenhangend straatbeeld zal opleveren.

Inmiddels is keuzevrijheid voor kopers van woningen heel gewoon geworden. In de studie Homerus Mews kunnen toekomstige bewoners zelfs hun eigen architect meenemen. De voordelen van een volledig eigen ontwerp worden gecombineerd met het gemak van een projectmatige aanpak: een gemeenschappelijke bouwproces met één aannemer, één bouwvergunning en bovendien de voordelen van een collectieve, gebouwde parkeervoorziening.

Collectief opdrachtgeverschap is geschikt voor mensen, die een eigen huis willen bouwen, maar die dit liever met een groep willen realiseren, zodat ze kunnen profiteren van lagere kosten door het delen van architect en aannemer en eventueel door het delen van gemeenschappelijke voorzieningen.
LWA zoekt mensen, die geinteresseerd zijn om zich aan te sluiten bij zo'n groep. Er hebben zich al gegadigden gemeld voor 'Huis & Paard'. Maar ook het project'ErfGoed' zou uitstekend geschikt zijn voor een collectief van mensen, die graag op het platteland willen wonen, maar die daar niet willen vereenzamen. Met het woningtype "polderlofts" kunnen ongebruikte boerenerven bebouwd worden, zonder dat dit het landschap zal aantasten.